.... Special report
FEI World Endurance Championship in Dubai
....
Report on monday january 24. Report on tuesday january 25. Report on wednesday january 26. Report on thursday january 27. COMPETITION DAY Report on saterday january 29.
Images taken by Aart Markies (free of charge and copyright with creditline) * Text written by Geke Verhoog.
Persconferentie in het Burj Al Arab hotel.
Lieve allemaal,
Jullie dachten natuurlijk al waar blijven de sterke verhalen !!!
Nou hier komen ze dan.
Bij aankomst was alles super geregeld. We stonden op de lijst en werden netjes afgeleverd in private car naar ons resort.
Op weg naar het hotel, vielen we van de ene verbazing in de ander. We zijn gelukkig wel wat gewend maar wat een luxe, giga grote en moderne gebouwen, alles tip top gecontroleerd en er wordt 24 uur per dag gewerkt aan deze ge-/verbouwingen.
We slapen echt heel vervelend, met uitzicht op zee in het Jebel Ali Golf Resort & Spa. Dat bestaat uit twee gedeeltes : 1 is het hotel ( Jebel Ali Hotel ) en 2 ( Palm Tree Court ) en in de laatste verblijven wij. Echt super.
Maar nu even ter zake want : ENDURACE Race is in aantocht nog 2 nachtjes slapen en dan is de 15 maanden voorbereiding van alles op het hoogtepunt gekomen.
Dit is echt voor de endurance liefhebbers een droom. En natuurlijk toen we gingen waren er al wat jaloerse reacties maar dat is ook helemaal terecht. Alles staat in het teken van de wedstrijd. De kranten staan er bol van. We hebben de hele dag op de t.v. annoucements over de wedstrijd. De dag zelf zal op 251 verschillen kanalen te zien zijn. We zijn gister dan naar het endurance dorp gegaan voor de perskaarten. Mensen uit 42 verschillende landen, 186 deelnemers, maar helaas nog geen paard gezien.
Één ding begrijp ik nu wel heel goed, waarom Rakada zo gek was op de Kootwijkse hei het is hier allemaal zand, dit moet zijn thuis geweest zijn !!!
Maandag om 17.00 uur was de persconferentie in Burj Al Arab.
Daar waren de grote sponsoren en voorzitters bijeen gekomen om uitleg te geven en eventuele vragen te beantwoorden.
De gastvrijheid is enorm groot en de verzorging op en top.

De voorzitters links naar rechts :
Col. Hussein Mohammed Hussein
Saeed Al Tayer ( voorzitter organisatie commissie )
Mohammed Rashid bin Ghadayer
Ahmed Abdullah Al Shaikh

Sponsoren :
Nayla Hayek ( swatch group )
Raynald Aeschilmann ( Omega )
Mohammed Ali Al Nuaimi ( nat. bank Dubai )
Wahid Attalla ( nakheel )
Michel Ayat ( nissan )
Het was jammer dat er veel in het Arabisch werd gediscusseerd en dat is nou niet mijn sterkste taal maar gelukkig werd één van de belangrijkste vragen wel vertaald, of de sport al in de lift zit voor de olympische spelen. Het antwoord is hier zeker van belang, namelijk dat we er alles aan doen en dat is ook de reden dat wij zo super worden verzorgd, er moet gewoon meer publiciteit komen en zeker ook in Nederland. Het is zo een geweldige sport. De combinatie paard en ruiter moet zo één zijn wil het een resultaat geven. En dat komt eigenlijk in alle verhalen naar voren. Omega ( sponsor ) omschreef dat zo mooi : "The brand’s respect for, and admiration of, the spirit of the races, where horse and rider must work together with determination and perseverance, is a reflection of Omega’s philosophy: Omega watches are built to endure: the flawless combination of engineering excellence and refined style ensures long-term existence and undying elegance."
Vanochtend stond er in de Gulf News een leuk stukje over de Shaik Rashid Bin Hamdan Al Maktoum. Dit is de grote man achter de organisatie en rijdt ook samen met zijn vrouw ( Princess Haya bint Al Hussein ). Hij rijdt samen met een team bestaande uit 12 mensen waaronder 5 tieners. Het zal nog een verhitte strijd worden, ook onderling. In 1993 was Sultan Al Nahyan de grote winnaar hij reed toen nog tussen de kamelen in. In 2001 won Al Maktoum en hij heeft sindsdien 18 FEI wedstrijden gereden waaronder 140km in Wicklow Hills en de Wadi Rum in Jordanië 2004.
De laatste paarden zijn gister aangekomen uit Bahrein en Oman. Iedereen is nu binnen We hebben nog geen contact gehad met de dames hier. Vanavond is de officiële opening in Endurance city in Sieh Al Selem en misschien dat ze daar aanwezig zullen zijn. De endurance stad is hier nogal ver vandaan ongeveer 1,5 uur met de auto. En alles is super beveiligd en bij de stallen heb je als pers geen toegang vandaar, en wat dacht je van geen tijd (strand, zon, lekker eten....hihha).
Lieve allemaal, het is misschien een beetje te veel opsomming geworden van details maar het geeft een beetje het beeld van hoe alles hier loopt. Erg officieel, groots en zeer onder controle hier laat met niks aan het toeval over. We houden jullie op de hoogte van alle veranderingen en nieuwtjes. Het zal geen vakantie verhaal worden dat horen jullie thuis in de privésfeer. Hier geldt alleen het allerbelangrijkste:
WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP 2005
Actuele informatie vind je ook op de site van:

Site van de organisatie
Actueel endurance-forum
Endurance.net
deelnemer Joan Eikelboom
teamveterinair Ben Horsmans
de Dutch Endurance Riders

Contact

Geke Verhoog en Aart Markies
Ons mailadres onderweg: hotmail

Copyright AM2005
Laatste update: 25 januari 2005
Terug naar het begin (index).
Report on monday january 24. Report on tuesday january 25. Report on wednesday january 26. Report on thursday january 27. COMPETITION DAY Report on saterday january 29.